Három folyó kerékpárútvonalak

Milyen aktív kikapcsolódási lehetőségeket találhat a környéken?
Húzzon túracipőt, vagy kölcsönözzön biciklit és fedezze fel a régió legszebb nevezetességeit gyalog vagy kétkeréken!
Íme, a legnépszerűbb túra- és kerékpárútvonalak Harkányból-Harkányba:

HARKÁNY – VILLÁNY 

Harkányt és Siklóst kiépített kerékpárút köti össze. Siklósra érve, a városháza után Malkocs-bej dzsámijától észak felé indulva Nagytótfalun, Kisharsányon keresztül érkezünk a Szoborparkjáról híres Nagyharsányba.
Siklósról, ha Újpetre felé indulunk tovább, tehetünk egy kisebb kitérőt Palkonyára, mely már messziről felismerhető piros tetős körtemplomának kupolájáról. Palkonyát elhagyva a borvidék egyik legfontosabb települése Nagyharsány. Nagyharsányból egy kisebb emelkedőn felfele tekerve érkezünk Villányba, ami a borvidék egyik fontos turisztikai központja.

1. VEJTI - HARKÁNY 

Vejtitől keleti irányba tekerve eljutunk Majláthpusztára, ahol a Dráva holtágából létrejött tavat ma horgásztóként hasznosítják. A tó mellett büfé és kerékpáros pihenő található.

Mailáthpusztától északi irányba az ormánsági falvakon keresztül Sámod, Adorjás, Kórós, Rádfalva, Diósviszló és Márfa érintésével jól kiépített aszfalton opcionális útvonal vezet Harkányba. Az útszakasz kiemelkedő látványossága Kórós kazettás mennyezetű református temploma. Diósviszlón található az „Ormánság kapuja”. 

Mailáthpusztától a töltésen tovább indulva a Kisinci-holtág mellett haladunk el. Szaporca mellett található az Ős-Dráva Ökoturisztikai Látogatóközpont. Kémes felé tehetünk egy kis kitérőt, ahol bolt, étterem található. Szaporcától a Fekete-víz északi partján aszfaltos úton haladunk tovább Drávaszabolcs felé. Drávaszabolcson vegyesbolt működik. Továbbhaladván a főúttal párhuzamosan kiépített kerékpárúton rövidesen Harkányba érkezünk.

Drávaszabolcstól opcionális útvonalon juthatunk el Keselyősfapusztán és Mattyon keresztül Siklósra. Keselyősfapuszta térségében a Dráva homokos partján sütkérezhetünk. 

A gyógyfürdőjéről híres Harkány a térség turisztikailag egyik legfontosabb települése. A városban jó néhány szolgáltatás (különböző komfortfokozatú szállodák, vendégházak, üzletek, éttermek, kerékpárszaküzlet- és szerviz) érhető el. A szálláshelyek nagy részénél lehetőség van kerékpár bérlésére.

További kerékpárútvonalakért kattintson a http://www.kerekparut.com/hu/informaciok-utleirasok weboldalra. 

Csodabogyó-tanösvény

A máriagyűdi kegytemplom lábától indul a 2,5 km hosszú Csodabogyó-tanösvény, amely a Tenkes hegy természeti kincseit, az erdő növény- és állatvilágát mutatja be. A tanösvényen kilátótorony, végállomásán tűzrakó- és pihenőhely található.